logo Hoogthij
  • Maatschap Fysiotherapie Steenwijkerwold0

Maatschap Fysiotherapie Steenwijkerwold

20101219112221-022_730110_logoFysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Patiënten met klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie.

De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dat met de patiënt. Voor het maken van een afspraak kunt u zich telefonisch aanmelden, persoonlijk langskomen of bij minder spoed een mail sturen. Vrijwel altijd kunnen we binnen een week na aanmelding met de behandeling beginnen. De eerste behandeling gebruiken we om inzicht in uw klachten te krijgen d.m.v. een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Samen met u wordt daarna een behandelplan opgesteld.

Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn:

Fysiotherapie Steenwijkerwold biedt verder ook fysiofitness aan. Dit houdt in dat er in kleine groepen (maximaal 4 à 5 personen) verantwoord bewogen wordt onder begeleiding van een fysiotherapeut. De training is afgestemd op de individuele belastbaarheid van de persoon. Deze richt zich op het verminderen van lichamelijke klachten en/of het beter kunnen functioneren met een bepaalde aandoening. Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen allerlei klachten en ziektebeelden kan voorkomen en zelfs genezen. De gevolgen van lichamelijke beweging zijn o.a. het beter aan kunnen van de dagelijkse activiteiten en zich fitter en energieker voelen.
Voor meer informatie:

Telefoon : 0521 589734
Website : www.fysiotherapiesteenwijkerwold.nl
Email : info@fysiotherapiesteenwijkerwold.nl