logo Hoogthij
  • Over Hoogthij0

Over Hoogthij

Hoogthij vormt een centrale rol in Steenwijkerwold. Naast de centrale ligging in het dorp, staat bovenal de maatschappelijke functie centraal. Hoogthij biedt de bewoners van Steenwijkerwold en omliggende kernen een warme ambiance voor bijeenkomsten en vergaderingen. In het gebouw zijn diverse functies zoals bibliotheek, logopedie, raad van bejaarden, kinderopvang en fysiotherapie gevestigd. Hierdoor is Hoogthij in korte tijd een plaats geworden waar mensen elkaar ontmoeten, onder het genot van een kopje koffie een tijdschrift of boek kunnen lezen aan de ruime leestafel en de laatste nieuwtjes uit kunnen wisselen.

De toegankelijkheid van het gebouw is voor jong en oud en natuurlijk voor minder validen uitstekend. Alle ruimten zijn drempelloos ontworpen en met de ruime lift bent u in een mum op de eerste verdieping. Er zijn ruime en gratis parkeerplaatsen voorhanden. Mocht u met openbaar vervoer reizen, er is een directe en regelmatige busverbinding met NS intercity station Steenwijk. U stapt 100 meter voor de deur in en uit.

Met de realisatie van Hoogthij is Steenwijkerwold verrijkt met een gebouw dat voorzien is van alle moderne faciliteiten die het verenigingsleven zich kan wensen. Voor elke vergadering, groot of klein is een geschikte ruimte voorhanden. Uiteraard zijn alle voorzieningen aanwezig. Denkt u aan ruime vergadertafels, flip-over, katheder en beamer, kortom alles wat een moderne vergaderruimte verlangt.

Ook grote gezelschappen kunnen uitstekend gefaciliteerd worden. U bent van harte welkom om, ongeacht de aanleiding, uw gasten in Hoogthij te ontvangen. Tot uw beschikking staan comfortabele zitplaatsen, tafels en statafels in fris aangeklede ruimten. Wij zorgen voor een gastvrije bediening, zodat u terug kunt kijken op een geslaagde bijeenkomst.

Wij nodigen u graag uit voor een bezoek en heten u alvast van harte welkom!

Naamgeving multifunctioneel centrum

In de dertiende eeuw zag het landschap rondom de marke Steenwijkerwold er heel anders uit als heden ten dage. Steenwijkerwold lag ingeklemd tussen de bossen van Drenthe en uitgestrekte moerasgebieden van de voormalige Zuiderzee.

Een belangrijk verzamelpunt voor de bewoners van de nederzettingen in die tijd, vormde de hoogte bij Thij. Deze natuurlijke hoogte, ontstaan door de uitlopers van de laatste ijstijd, bood een veilige plek om nieuwtjes uit te wisselen, elkaar te leren kennen,  om handel te drijven, buurtspraak en markevergaderingen te houden. Een plek dus om samen te komen.

Anno 2010, verscheen op diezelfde plek een moderne versie om samen te komen: op de hoge locatie bij Thij. Welke andere naam zou beter kunnen verwijzen naar de rijke historie van deze locatie dan Hoogthij?!